Perencake met frisse kaneel-perensaus

Door Jamilla

Eigenlijk was ik niet van plan in dit perencake taartje er op te zetten. Ik had het gister avond even snel gebakken. En raad eens, het taartje was zo op, Danny is wel 3x heen en weer gelopen om een nieuw stukje te pakken. Dus toen was het op.

Het recept is voor een mini spring vorm, dus verwacht niet dat je 8 stukken er uit kan halen! Het is ongeveer de helft van een ‘gewone’ cake. De saus is een eigen creatie, wat bijzonder goed gelukt is.  De cake is in de airfryer gemaakt, maar kan ook in de oven.

Dus voor alle peren fans, hier het recept van de perencake. Ik heb echt geprobeerd om er een leuk verhaal bij te zetten, maar het is eigenlijk maar gewoon een cake met peer. Oke, de saus maakt het wel ietsje specialer. (En zoeter). Sorry jongens, meer kan ik er niet over vertellen!

Perencake

Ingrediënten
  

Cakemix

  • 100 gr Bloem
  • 100 gr Suiker
  • 100 gr Boter
  • 1 Ei
  • 1/2 tl Bakpoeder
  • 1 Peer in kleine stukjes
  • 1/2 zakje Vanille suiker

Perensaus

  • 1 Peer (70gr) aan kleine stukjes
  • 30 gr Suiker
  • 15 ml Water
  • 15 ml Sinaasappelsap
  • 1 scheutje Citroensap
  • 1 vleugje Kaneel
  • Olie/boter om bakblik in te vetten

Instructies
 

  • Meng de boter met de (vanille) suiker. En klop het luchtig. Voeg het ei erbij en roer goed door.
  • Doe ook de bloem, bakpoeder, citroensap erbij. En mix het goed door. Als laatste roer je de perenstukjes er door.
  • Verwarm de airfryer op 150 graden en vet je bakblik in. Giet het mengsel erin en druk een beetje aan. Bak de cake op 150 graden ongeveer 30-35 minuten. Heb je een iets grotere vorm? Dan is de baktijd minder. 

Saus

  • Doe alle ingrediënten behalve de kaneel in een pannetje en breng dit aan de kook. Blijf goed doorroeren.
  • Zodra je de peer kan prakken, prak deze dan fijn. (Ik heb het met de stamppotstamper gedaan, zo houd je nog lekkere stukjes erin)
  • Laat de saus inkoken en voeg naar smaak kaneel toe. Je kan de saus helemaal laten afkoelen voor het opdienen, maar ook warm is het ontzettend lekker over de cake.
  • Houd er rekening mee, dat de saus nog iets indikt tijdens het afkoelen.
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!