Platbrood van bloemkool | koolhydraatarm |

Platbrood van bloemkool | koolhydraatarm |

Je kan dit recept prima gebruiken om eens lekker te beleggen met wat salade, mascarpone of bijvoorbeeld filet American.

Maar ook zonder beleg smikkel je dit zo op. Doordat ik hennepzaad heb gebruikt, heb je een extra nootachtige bite. Hennepzaad is overigens gewoon bij de Jumbo, AH en volgens mij ook bij de Aldi verkrijgbaar.


Wat heb je nodig?

– ongeveer 270-300 gram gekookte bloemkool

– 80 gram hennepzaad

– 1 ei

– 1 el roomboter

– paprika poeder

– knoflook poeder

– peper/zout

Overig: bakpapier en een theedoek

Verwarm de oven voor op 200graden

Stamp of maal de gekookte bloemkool fijn en wring het vocht eruit in een theedoek. (Strak opdraaien en er uit knijpen). Meng de bloemkool met het hennepzaad en het Ei. Voeg ook wat peper en zout toe.

Leg het bakpapier op een rooster, plaat of ovenschaal en druk het ‘deeg’ plat op het bakbapier. Ongeveer 0,5cm dik.

Laat de roomboter smelten en voeg naar smaak knoflookpoeder en paprikapoeder toe. Ook eventueel nog wat zout. Smeer dit mengsel over het ongebakken deeg met een kwastje.

Bak het af in de oven op 200 graden in ongeveer 30 minuten.

* In de airfryer op 180 graden, 15-20 minuten. Wel in 2 keer bakken anders is het te veel 😉

Geef een reactie