Rijstevlaai uit de airfryer

Rijstevlaai uit de airfryer

Rijstevlaai, heb je dat ooit wel eens zelf gemaakt? Ik wel! En het is veel makkelijker dan je denkt. Grote kans dat je de meeste ingrediënten gewoon in huis hebt.

Hoewel ik dagelijks rondloop in de snoephemel, ben ik niet zo’n zoetekauw. Maar in deze rijstevlaai had ik gewoon zin. We hadden niks te vieren, nouja, dan bedenken we toch wat te vieren?! Weekend!  Wees lief voor je zelf.. En bak dit schattige taartje. (Kan ook door de weeks hoor)

Dit taartje maakte ik met een mini springvorm van 12cm doorsnede. (Dan heb je voor 4 personen een stukje, het vult namelijk best wel) Wil je een grote springvorm gebruiken? Vermenigvuldig dan de ingrediënten met 2.

Ps–> Vind je het leuk om producten te testen? Meld je dan HIER snel aan!

Print

Rijstevlaai uit de airfryer

Ingredienten:

Bodem

  • 60 gr Bloem
  • 20 ml Melk Lauw warm
  • 10 gr Gesmolten boter
  • 1 el geklopt ei
  • 1 tl Suiker
  • 1 mespuntje Gist
  • 1 snufje Zout

Vulling

  • 350 ml Volle melk
  • 60 gr Dessert rijst
  • 50 gr Suiker
  • 1 tl Vanille extract
  • 1 ei geklopt

Topping

  • Slagroom (spuitbus of opgeklopte)
  • Chocolade krullen

Instructies:

  1. Doe de bloem, suiker, gist en zout in een kom. Roer dit even door. Voeg daarna de boter, het ei en de melk toe. Kneed dit tot een soepel deeg wat niet meer plakt. *Let op dat je melk niet te warm is, dan gaat het deeg niet rijzen
  2. Zet het deeg ten minste 30 minuten afgedekt weg.
  3. Na ongeveer 15 minuutjes begin je aan de vulling, zodat de vulling en het deeg tegelijk klaar zullen zijn.
  4. Breng de melk met daarin de suiker, vanille extract en de rijst aan de kook. Blijf goed roeren en zorg dat de rijst niet aan kookt. Laat het al roerende zachtjes inkoken. Het moet een papje worden. Haal het daarna van het vuur af.
  5. Rol het deeg uit tot de vorm van je springvorm. (iets groter). Vet je springvorm in en druk het deeg in de springvorm. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
  6. Voeg nu het geklopte ei aan het rijstmengsel toe en roer dit goed door. Giet het rijstmengsel nu in de springvorm.
  7. Verwarm de airfryer op 180 graden en bak je vlaai in 15 minuten gaar.
  8. Laat je vlaai afkoelen en doe de slagroom net voor het serveren op de vlaai zodat het mooi blijft. Strooi er daarna wat chocoladekrullen over.

5 reacties

  1. Hoi,
    Hierbij heb ik een vraagje,kun je de rijstevlaai ook in de oven maken ? Heb nl geen airfryer. En hoelang en op hoeveel graden. Alvast bedankt !
    Groetjes Manon

    1. Author

      Hoi Manon,
      Ja hoor dat kan! Ik heb hem zelf nog niet geprobeerd, maar ik zou de oven op 200 zetten en 20-25 minuten aanhouden. Tussendoor even kijken of het goed gaat. De tijd ligt ook aan hoe groot je springvorm is 🙂

      Groetjes Jamilla

  2. Wat een leuk recept, kan ik je kook/bakrecepten ook ergens volgen?

    1. Author

      Hoi Tineke,
      Dankjewel voor je reactie! Je kan mij volgen via facebook 🙂 –> knutselen in de keuken

      Liefs Jamilla

  3. Kan ik inplaats dat rijstdessert pak, blikken rijst dessert er voor gebruiken?

Geef een reactie