Romige mosterdsoep met opgeklopte room | Koolhydraatarm |

Romige mosterdsoep met opgeklopte room | Koolhydraatarm |

Een soepje doet het altijd goed. Nu de temperatuur vandaag weer iets gedaald is, maar weer de keuken in gegaan. Vandaag was dat een heerlijk romig mosterdsoepje. Dat het romig was, kunnen we wel stellen. Zowel in de soep, als garnering heb ik room verwerkt. (Goed om je vetten aan te vullen als je koolhydraatarm eet) Anders kan je natuurlijk ook gewoon lekkere van deze mosterdsoep genieten!

Ik heb deze mosterd gebruikt:

Wil je je soep wat extra’s geven? Voeg dan nog wat blokjes brie toe tijdens het garneren.

Dit zijn de voedingswaarden per kom (bij 2 grote kommen)

 Koolhydraten:    7,8gram
 Eiwitten:             6.1gram
 Vetten:               65gram
 Calorieen:          634

(Je kan zo nodig wat room weglaten als het je allemaal wat veel wordt. Bijvoorbeeld de opgeklopte room. Dat scheelt 35gr vet en dus ruim 160 calorieën)

Print

Mosterdsoep met opgeklopte room


Ingredienten:

  • 1 (kleine) Ui Fijn gesneden
  • 70 gram Mosterd naar keuze
  • 300 ml water
  • 200 ml room
  • 3/4 bouillonblokje kip
  • 1 stukje roomboter
  • tijm/ zout/ peper

Opgeklopte room

  • 100 ml Slagroom

Instructies:

  1. Bak de fijngesneden ui in de roomboter glazig. Voeg dan de mosterd toe en bak dit kort aan.

  2. Voeg het water en het bouillonblokje toe en roer het goed door. Ook de room kan je nu toevoegen. 

  3. Breng het geheel aan de kook en breng op smaak met de tijm, zout en peper. Dit kan je natuurlijk zelf bepalen hoe je de smaak wil. Ik heb maar een klein beetje tijm er in gedaan en eigenlijk geen zout en peper.

  4. Als laatste klopt je de slagroom op en leg je dit voor het opdienen in de soep. (Het gaat wel uitlopen)

  • Wil je liever een soep zonder stukjes, dan kan je even de staafmixer er door heen halen.

    (Ik vond de stukjes ui juist wel lekker erin)

1 reactie

  1. Ik zal deze idd eens gaan uittesten als vegetarisch variant (dus zonder kipbouillon). Fijn dat het een recept is zonder vlees.

Geef een reactie