Stamppot met spitskool en mosterd | Koolhydraatarm |

Stamppot met spitskool en mosterd | Koolhydraatarm |

Midden in augustus hebben wij, jawel echt waar, heerlijk stamppot gegeten. Nu het weer is ingekakt na al die warme dagen, voelt het een beetje als herfst. (Zo ziet het er buiten ook wel uit)

Ook deze kookhydraatarme stamppot heb ik weer weten te combineren met mijn gezin. Het is vaak veel simpeler dan je denkt. Ik bloemkoolpuree, zij aardappelpuree. Voor de rest was alles het zelfde. Ideaal toch?

Dit recept is voor 2 personen die beide koolhydraatarm eten. Wanneer je wel met 2 personen bent, maar 1 eet normaal; halveer dan het gewicht van de bloemkool. (En voeg aardappelen of aardappelpuree toe)

Wat heb je nodig?

– 400 gram bloemkoolroosjes

– 300 gram spitskool (het liefst gesneden)

– 125 gram gerookte spek reepjes

– 2el crème fraiche

– 2 eetlepels mosterd

– olie of boter om te bakken

– Zout/peper

Eventueel: Speklappen. (Is wel erg lekker erbij)

Kook de bloemkoolroosjes. Bak ondertussen in wat boter of olie de gesneden spitskool. Bak in een ander pannetje de spekreepjes uit. En voeg deze daarna bij de spitskool. Breng op smaak met zout en peper.

Zodra de bloemkool gaar is, voeg je de crème fraiche en mosterd toe. En stamp de bloemkool tot een puree.

Doe bij de bloemkoolpuree de spitskool met spekjes en roer het goed door.

Serveer op het bord met wat extra mosterd. (En een lekker stukje vlees)

Geef een reactie