Spinazie courgette soep met basilicum | Goed gevuld |

Spinazie courgette soep met basilicum | Goed gevuld |

Tijdens deze warme dagen zakt mijn zin in eten naar een dieptepunt. Dan maar een soepje en een broodje.

Voor mijzelf maakte ik deze koolhydraatarme broodjes. Voor Danny en Tess heb ik gewoon brood geroosterd. Ik probeer altijd het zo te doen dat we eigenlijk hetzelfde eten. De broodjes heb ik belegd met Johma zalm salade, maar je zou ook iets anders kun doen natuurlijk.

De soep is absoluut een goed gevulde soep boordevol met groenten. (150gr. Prei/ 300gr courgette & 300gram spinazie). Ik heb er nog wat crème fraiche ter garnering bij gedaan en wat geraspte kaas. Dit kan je ook weglaten.

De kipfilet of kipdijfilet staat tussen haakjes, dat kan je ook weglaten. (Als ik nog even door ga blijft er niks meer over)


Wat heb je nodig?

  • 150 gram prei gesneden
  • 300 gram courgette gesneden
  • 300 gram spinazie (vers)
  • 500 ml kippenbouillon
  • ( 300gram Kipfilet of kipdijfilet)
  • 4gram verse basilicum
  • Knoflookpoeder/zout/peper
  • Olie om te bakken

Om te garneren:

  • Crème fraiche
  • Geraspte kaas
  1. Bak de prei en courgette met peper, zout en wat knoflookpoeder totdat de prei zacht is.
  2. Voeg 250ml bouillon toe en kook een minuut of 10.
  3. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de basilicum. (Staafmixer of blender)
  4. Zet de soep weer op het vuur en voeg nu de spinazie toe. Deze kan je heel toevoegen of gesneden. Laat het even doorkoken zodat de spinazie kan slinken. (Ik heb er voor gekozen om de spinazie niet te pureren).
  5. Mocht je kip er in willen, zorg dat deze al gaar is. Zodat je deze bij stap 4 samen met de spinazie kan toevoegen aan de soep.
  6. Garneer met wat crème fraiche en wat geraspte kaas.

Geef een reactie