Snelle stroganoff met snijbonen

Door Jamilla

Wauw! Dit is weer een pareltje, al zeg ik het zelf. Zelfs de kleine meid heeft smakelijk haar bordje leeg gegeten. Vandaag hebben we alle drie koolhydraatarm gegeten. Maar je kan er natuurlijk voor kiezen om de rest aan tafel rijst erbij te serveren. (Zo maak je makkelijk en snel een koolhydraatarm recept voor het hele gezin zonder helemaal apart te moeten koken.)

Je kan natuurlijk ook ipv kip varkensvlees gebruiken.

Snelle stroganoff met snijbonen

Pin Rate
Porties: 2

Ingrediënten

  • 300 gram Kipfilet of kipdijfilet in blokjes
  • 300 gram Snijboontjes
  • 100 gram Champignons
  • 1 blikje Tomatenpuree (klein)
  • 250 ml Ongeklopte slagroom
  • 2 el kappertjes
  • Paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Peper/zout
  • Bakboter
  • Indien nodig: Arrowroot/maizena om in te dikken

Instructies

  • Bak de blokjes kip gaar en voeg daar de champignons in plakjes aan toe. Bak dit een paar minuten mee.
  • Bak ongeveer 1 minuut de tomatenpuree mee en voeg dan de slagroom toe. Roer dit goed door. Breng op smaak met peper/zout + een flinke snuf paprikapoeder en knoflookpoeder. Voeg de kappertjes als laatste toe aan de saus.
  • Breng een pan water aan de kook en kook hierin de snijboontjes beetgaar.
  • Wanneer je de saus te dun vindt, dan kan je 2 el arrowroot/maizene mengen met een laagje water en door de saus roeren. Dat heb ik wel gedaan)
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!