Soufflés met ham & kaas, luchtig en lekker!

Door Jamilla

Deze soufflés met ham en kaas kwam ik tegen in de Allerhande. Dat wilde ik wel eens proberen! En wat in de oven kan, kan ook in de airfryer, woehoee. Ik zou mezelf niet zijn als ik al weer heb lopen sleutelen aan het recept. Ik heb iets minder ham en iets meer kaas gebruikt dan er in het originele recept stond. Ohja, ik heb ook wat zout toegevoegd, dat stond er namelijk niet bij.

Hoewel het eigenlijk niet de tijd is om te eten (20.30u), zit ik deze ham kaas soufflé lekker op te peuzelen. Ik baalde er een beetje van dat ik de eiwitten moest stijf kloppen, op de een of andere manier heb ik daar zo’n hekel aan. Maar eigenlijk was het zo gedaan met de mixer. (Ik stond er versteld van zo snel)

Dit recept is voor 2 grote of 3 kleine soufflés. Ik heb de soufflés gebakken in kleine overschaaltjes, wat precies genoeg is voor 1 persoon. Mocht je die bakjes niet hebben, dan kan je ze wel vinden bij de Xenos, Blokker of Action.

Souffles met ham en kaas

5 van 1 stem

Ingrediënten
  

 • 25 gr Boter + extra om in te vetten
 • 25 gr Bloem
 • 150 ml Melk
 • 10 gr Paneermeel
 • 70 gr Ham
 • 60 gr Kaas
 • 5 gr Verse bieslook
 • 1 tl Mosterd
 • 2 Eieren
 • Zout naar smaak

Instructies
 

 • Smelt de boter in een pannetje en voeg daar de bloem aan toe. Laat dit samen kort garen.
 • Voeg al roerende de melk toe en laat het zachtjes indikken en koken. Zet daarna het vuur uit.
 • Snijd de ham en de kaas in kleine blokjes en voeg deze toe aan de saus. Ook de bieslook snijd je fijn en voeg je toe. voeg naar smaak wat zout toe. Laat de saus afkoelen, blijf ondertussen wel af en toe roeren.
 • Vet de schaaltjes in met wat boter en verdeel de paneermeel over de bakjes en zorg dat de bodem en zijkanten bedekt zijn met paneermeel.
 • Split de eieren en klop de eiwitten stijf in een vetvrije bak. Roer de eidooiers door het ham/kaas mengsel en daarna ook de eiwitten er door roeren
 • Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  Gebruik de een oven? Verwarm deze dan op 225 graden.
 • Giet het mengsel in de schaaltjes en bak in ongeveer 12 minuten af in de airfryer. In de oven bak je het ongeveer 20 minuten.

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!