Review : Tefal fry Delight FX1000 | Tefal airfryer

Door Jamilla

Yes! Een nieuwe airfryer erbij! Deze keer een Tefal. Wat staat hij mooi op het aanrecht erbij. In deze post laat ik je kennis maken met de Tefal Fry delight fx 1000.

Sinds wij de airfryer hebben, is onmiddellijk de friteuse de deur uit gegaan. De geur alleen al die door te frituren met vet in je kleding, haar en huis trekt. Bah, maar omdat we juist de frietjes en snacks zo lekker vonden uit de frietpan deden we hem niet weg. We hebben wel eens geprobeerd om frietjes in de oven te maken, maar dat duurde zo lang en echt lekker? Mwah, het was het niet. Dus we haalden elke keer die vieze vette stinkende pan te voor schijn.

In het begin toen we hoorden over de Airfryer, dachten we zoals als bijna iedereen, dat werkt toch niet. Dat is vast niet zo lekker als ze zeggen. We snapten echt niet waarom iedereen zo enthousiast was over die airfryers! Ondertussen heb je ze in alle formaten, de een nog groter dan de ander.
We sloegen stijl achterover, wat waren de frietjes lekker! Knapperig en goudbruin.

Deze Tefal airfryer is ook zo’n fijn apparaat. Hij is niet zo heel groot maar groot genoeg voor een ovenschaaltje of lekkere cupcakes! Er kan ongeveer zo’n 800 gram friet in. De Tefal heeft 1400 watt en is niet de allersnelste, maar hé, dat hoeft ook helemaal niet. Het is altijd nog sneller dan de grote oven voorverwarmen of je friteuse op temperatuur brengen. (en je hebt geen last van vieze geurtjes)

Ik vind de Tefal persoonlijk 1 van de mooiste airfryers. Geen gekke fratsen en een mooie witte buitenkant. Hij is compact en je kan hem altijd wel ergens kwijt.  Er zit een lang genoeg snoer bij, zodat je hem niet perse boven op het stopcontact hoeft te zetten. De warmte kan je instellen van 150 tot 200 graden met een schuifknop. De tijd stel je in met een draaiknop. Wanneer de airfryer klaar is, hoor je een ‘ping’. Dat kan je niet missen.

Om even aan te geven hoe groot het mandje is, heb ik even een frikandel en een kroketje gebakken. Ze kwamen er heerlijk uit!

Ook de frietjes, en kleine ovenschoteltjes waren perfect! De frietjes schep ik tussendoor wel even om, maar ik geloof niet dat dat echt perse nodig is.

Het mandje kan je los klikken door op de knop op het handvat te klikken. Het geluid tijdens het gebruik vind ik meevallen. Je hoort natuurlijk wel wat, maar dat is ook niet zo gek. Daarnaast hoor je ook het tikken van het klokje, dat lijkt een beetje op een kookwekkertje.

Na het gebruik, kan je het mandje en binnen pan makkelijk schoonmaken. Ik heb ze gelijk afgewassen in een sopje. Ze zijn zelfs geschikt voor in de vaatwasser. (Die heb ik niet)

Ik wil ook een Tefal airfryer!

Heb jij ook trek gekregen en benieuwd naar de Tefal airfryer? Je kan de Tefal airfryer hier bestellen: Tefal Fry Delight FX1000

Wat maak je nou in een airfryer?

Er kan veel meer gemaakt worden in een airfryer dan je denkt. Niet alleen friet, snacks en broodjes. Maar ook ovenschotel, cupcakes, quiches, koekjes en alle andere baksels. Als het in de oven kan, kan het ook in je airfryer.

Bekijk hier al mijn airfryer recepten: Airfryer recepten

Moet ik perse oven producten gebruiken?

Nee hoor, dat is helemaal niet nodig. Het ligt een beetje aan wat je zelf lekker vindt. Wij gebruiken bijv. graag de kreukelfriet van de Lidl, maar ook de aardappelpartjes van de AH zijn erg lekker. Nou moet ik wel zeggen, de oven frikandellen van Mora, zijn wel erg lekker. Maar een Mora frikandel is sowieso al (vinden wij) de lekkerste. Ik zou zeggen, probeer het uit wat je lekker vindt.

 

Advertisement

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!