Deze spitskool kerrie schotel heb ik gemaakt voor de Philips airfryer bak wedstrijd, waarin we een gerecht met groenten mochten maken. Dat leek me leuk om te maken.

Ik ben niet gek gaan doen en heb dan ook voor een schotel gekozen. Normaal eten we vaak een lekkere schotel uit de airfryer. Deze keer dus ook, alleen nu met wat extra groeten ipv aardappeltjes of pasta. Dat maakt deze spitskool kerrie schotel gelijk koolhydraatarm.

De schotel is ideaal als je kinderen hebt, je eet hier makkelijk met 2 volwassenen en 2 kinderen van. Doordat je de aardappels/pasta vervangt door extra groenten, bloemkool deze keer, eet je ongemerkt meer groenten dan anders.

Doordat je niks voor hoeft te koken, is het extra makkelijk. Het enige wat je even moet doen, is de bloemkool in de blender stoppen en. That’s all! De rest gebeurt lekker in de airfryer.
Zelfs de gehaktballetjes die verstopt zitten onder het bloemkool dakje in de schotel bak je in de airfryer.

TIP: Ik heb tussen  de spitskool en de balletjes nog een extra plakje kaas gelegd…

 

OVEN: Heb je geen airfryer? Geen paniek, bak de balletje in de pan, daarna kan je schotel in de oven zetten op 200 graden op ongeveer 40-45minuten.

Dit recept is voldoende voor 3 personen of 4 kleinere eters.

Haal je er 3 porties uit, dan zijn de voedingswaarden als volgt:
Koolhydraten: 4.5
Vetten: 50gr
Eiwitten: 54gr

Print

Spitskool kerrie schotel

Ingredienten:

  • 300 gr Bloemkool
  • 200 gr Spitskool
  • 300 gr Gehakt
  • 3 Eieren
  • 100 gr Champignons
  • 75 gr Spekjes
  • 100 gr Creme fraiche
  • 60 gr Geraspte kaas
  • Zout/peper
  • Kerrie
  • Knoflookpoeder (eventueel)

Instructies:

  1. Kruid het gehakt met zout/peper en eventueel knoflookpoeder. Draai kleine balletjes en bak in een voorverwarmde airfryer op 180 in ongeveer 5 minuten gaar. (In het mandje)

  2. Doe de bloemkoolroosjes in de blender en voeg daarna 2 eieren en de geraspte kaas aan de bloemkool toe. Voeg naar smaak een beetje kerrie toe, dit hoeft niet zo veel te zijn. Zet dit mengsel nog even weg.

  3. Snijd de spitskool in kleine reepjes en doe deze in de ovenschaal. Snijd ook de champignons fijn. Doe deze met de spekjes bij de spitskool. Schep het goed door elkaar.

  4. Meng de crème fraîche met het overgebleven ei en voeg naar smaak kerrie toe. Giet dit mengsel over de spitskool.

  5. Haal de balletjes uit de airfryer en leg deze boven op de spitskool. 

  6. Als laatste verdeel je het bloemkool mengsel over de balletjes en strijk het met een lepel glad. 

  7. AIRFRYER: Bak de schotel op 180 graden -15 minuten en daarna op 160 graden nog 10 minuten. 

  8. OVEN: Bak de schotel af in ongeveer 40-45 minuten op 200 graden

(Visited 250 times, 1 visits today)