Deze spitskool kerrie schotel heb ik gemaakt voor de Philips airfryer bak wedstrijd, waarin we een gerecht met groenten mochten maken. Dat leek me leuk om te maken.
Ik ben niet gek gaan doen en heb dan ook voor een schotel gekozen. Normaal eten we vaak een lekkere schotel uit de airfryer. Deze keer dus ook, alleen nu met wat extra groeten ipv aardappeltjes of pasta. Dat maakt deze spitskool kerrie schotel gelijk koolhydraatarm.
De schotel is ideaal als je kinderen hebt, je eet hier makkelijk met 2 volwassenen en 2 kinderen van. Doordat je de aardappels/pasta vervangt door extra groenten, bloemkool deze keer, eet je ongemerkt meer groenten dan anders.
Doordat je niks voor hoeft te koken, is het extra makkelijk. Het enige wat je even moet doen, is de bloemkool in de blender stoppen en. That’s all! De rest gebeurt lekker in de airfryer.
Zelfs de gehaktballetjes die verstopt zitten onder het bloemkool dakje in de schotel bak je in de airfryer.
TIP: Ik heb tussen de spitskool en de balletjes nog een extra plakje kaas gelegd…
OVEN: Heb je geen airfryer? Geen paniek, bak de balletje in de pan, daarna kan je schotel in de oven zetten op 200 graden op ongeveer 40-45minuten.
Dit recept is voldoende voor 3 personen of 4 kleinere eters.
Haal je er 3 porties uit, dan zijn de voedingswaarden als volgt:
Koolhydraten: 4.5
Vetten: 50gr
Eiwitten: 54gr