Sweet & Spicy geroosterde pompoenpitten

Door Jamilla
geroosterde pompoenpitten

Deze Sweet & Spicy pompoenpitten zijn super makkelijk en snel te maken. Je kan het zo spicy maken als je zelf wil. Ik had wat zuinig aan gedaan met de cayennepeper, maar tijdens het bakken nog flink wat toegevoegd. Begin met wat minder, je kan altijd nog extra toevoegen. (Dit geldt ook voor het zeezout)

Ze waren voor vanavond bedoelt, maar dat gaan ze niet redden. Ik heb Danny ook al enkele keren heen en weer zien lopen om wat pitjes te halen.

Ik heb ipv suiker, Sukrin Gold gebruikt. Deze suikervervanger, bevat per 100 gram maar 8 calorieën. (2gr. khd per 100 gram)

geroosterde pompoenpitten

Sweet & Spicy geroosterde pompoenpitten

Pin

Benodigdheden

  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 120 gram pompoenpitten
  • 2 tl Sukrin Gold Of gewone kristalsuiker
  • 1 tl zeezout of meer naar eigen smaak
  • 1/2 tl cayennepeper of meer naar eigen smaak
  • 1 snufje peper
  • 2 tl olie bijv. Zonnebloemolie of olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Meng alle ingredienten door elkaar en verspreid deze over de bakplaat.
  • Bak de pitten in totaal 25/30 minuten op 150 graden. Om de 10 minuten even omscheppen. Laat daarna afkoelen, dan worden ze knapperig.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!