Ook vandaag staat er weer een super makkelijk en snel gerecht op tafel. Simpel te combineren met het gezin, die niet koolhydraatarm eten. Rijst/bloemkoolrijst. De spitskool met gehakt kunnen we allemaal eten.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram spitskool gesneden
  • 300gram gehakt
  • 2 eieren
  • 1 uitje gesneden
  • 1 bouillonblokje groenten
  • Scheutje sojasaus
  • Bakboter
  • Peper/zout

Bloemkoolrijst:

  • 200gr. Bloemkoolrijst
  • 2 el mascarpone
  1. Bak het gehakt rul in een pan met wat boter. Voeg daarna ook de ui en spitskool toe. Bak dit enkele minuten.
  2. Bak in een ander pannetje de 2 eitjes, maak er een geklutst ei van. Dit voeg je toe aan het gehakt mengsel.
  3. Voeg dan een scheutje sojasaus toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer het geheel goed door.
  4. Bak in een pan met wat boter de bloemkoolrijst gaar. Voeg halverwege de mascarpone toe en breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

(Visited 358 times, 1 visits today)