1,9K
Ook vandaag staat er weer een super makkelijk en snel gerecht op tafel. Simpel te combineren met het gezin, die niet koolhydraatarm eten. Rijst/bloemkoolrijst. De spitskool met gehakt kunnen we allemaal eten.
Wat heb je nodig?
- 300 gram spitskool gesneden
- 300gram gehakt
- 2 eieren
- 1 uitje gesneden
- 1 bouillonblokje groenten
- Scheutje sojasaus
- Bakboter
- Peper/zout
Bloemkoolrijst:
- 200gr. Bloemkoolrijst
- 2 el mascarpone
- Bak het gehakt rul in een pan met wat boter. Voeg daarna ook de ui en spitskool toe. Bak dit enkele minuten.
- Bak in een ander pannetje de 2 eitjes, maak er een geklutst ei van. Dit voeg je toe aan het gehakt mengsel.
- Voeg dan een scheutje sojasaus toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Roer het geheel goed door.
- Bak in een pan met wat boter de bloemkoolrijst gaar. Voeg halverwege de mascarpone toe en breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
Facebook Reacties