Knutselen met muurvuller van de action

Door Jamilla

Knutselen met muurvuller? Ja het kan echt! Doordat het uithardt als je het ergens opsmeert, kan je het op allerlei manieren gebruiken. Ik laat je hier onder 2 manieren zien hoe je dat doet. De muurvuller van de action kost €3,99 per emmertje van 1kg. Daar kan je best wel wat mee maken. Ik heb een ei en een bakje gemaakt, en nog heb ik de helft over.

Wat heb je nodig?
– Muurvuller action €3,99
– Ballon(nen) of een bakje
– Schuursponsje

Muurvuller op een bakje

Voor deze creatie heb ik een bakje gebruikt van Ariel, waar de capsules in zitten voor de was. Ik heb de deksel er af getrokken. Dan houd je alleen het bakje over.

Ik heb het bakje ingesmeerd met een schuursponsje. Eigenlijk gewoon er op gedaan, niet al te voorzichtig. En wat vegen gemaakt, zoals ik het leuk vind. Ik heb alleen de zijkanten gedaan met muurvuller, want de onderkant zie je toch niet. Daarna heb ik het weggezet op een krant of tijdschrift om te laten drogen. Dit duurt zeker 24u tot 48u. Liever 48u dan 24u. (Voor alle zekerheid)

Ik heb bij de action een zakje mos (€0,99) gekocht en een bakje met hyacinthjes (€1,99) bij de bloemist. Met 1 zakje mos heb ik het bakje en het ei gevuld.

Ei gemaakt van muurvuller

Het ei is wat lastiger om te maken, doordat de muurvuller best zwaar is, rolt de ballon nog wel eens weg. Dus zorg dat je een krant of oud tijdschrift eronder hebt liggen. Ook de ballon heb ik ingesmeerd met de zachte kant van het schuursponsje.

 

 

Je hoeft de ballon niet helemaal in te smeren want je wil een opening houden voor de vulling. Zie foto hierboven ^^

De ballon heb ik in een bakje gelegd, zodat hij niet elke keer weg rolt.

Na 24u heb ik mijn ballon voorzichtig ingeknipt en langzaam leeg laten lopen, dat was iets te vroeg.. Ik dacht dat het helemaal verpest was. Maar gelukkig kon ik het nog wel iets buigen en heb ik het verder laten uitharden.

 

 

Ook het ei heb ik gevuld met hyacinthjes, maar tulpen of blauwe druifjes zijn ook erg leuk! Je kan het precies zo vullen, zoals je zelf leuk vind.

Muurvuller verven?

Ja, je kan de muurverf een kleurtje geven wanneer deze goed is uitgehard. Je kan dat met verschillende soorten verf doen. Ik heb een stukje met kalkverf geprobeerd en dat gaat prima. Ik wilde de bakjes eigenlijk mint groen maken, maar nu vind ik wit nog het mooiste.

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!