Koolhydraatarme Tjap tjoy met kip

Door Jamilla
Koolhydraatarme tjap tjoy

Het is me gelukt om heerlijke koolhydraatarme tjap tjoy op tafel te zetten. Ik heb dit al eens eerder gemaakt in een niet koolhydraatarme versie. Dan gebruik ik oestersaus en ketjap. (Het aantal koolhydraten stijft dan naar 20gr. koolhydraten per portie) Het gerecht bevat nu 11gr. koolhydraten per portie, dit door wat kleine aanpassingen te doen.

Ik heb de oestersaus en ketjap achterwege gelaten door sojasaus (kikkoman) en een scheutje zoetstof toegevoegd om toch de iets wat zoete smaak te creëren van de ketjap en oestersaus.

Deze koolhydraatarme tjap tjoy is genoeg voor 2 personen, het zijn ruime porties. Indien je het recept verdubbeld, kan je er met 5 personen van eten. (Dat hebben wij gedaan) Wanneer de rest van het gezin niet koolhydraatarm eet, kan je er heel goed witte rijst of nasi bij serveren. Voor jezelf maak je dan bloemkoolrijst of koolhydraatarme nasi. (Ik zou voor de bloemkoolrijst gaan, er zit genoeg smaak in de tjap tjoy)

Voedingswaarde per portie:

Koolhydraten: 11 gram
Eiwitten: 38 gram
Vetten: 16,5 gram

Zoals je ziet, zit er winterpeen in, wat iets boven de 5 gram koolhydratenper 100gram zit winterpeen zit, evenals de ui en knoflook. Ik zelf heb hier geen moeite mee, ik eet liever deze groenten dan baksels met amandelmeel of creaties met chocola.

Benieuwd naar meer recepten? Meld je dan aan in mijn facebookgroep

Koolhydraatarme tjap tjoy

KHA Tjap Tjoy

Pin Rate
Porties: 2 Porties

Ingrediënten

  • 350 gram kip(dij)filet
  • 1/2 komkommer 180 gram
  • 1/2 rode paprika 75 gram
  • 125 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 winterpeen 95 gram
  • 1/2 ui 50 gram
  • 60 gram taugé
  • 1,5 el sojasaus kikkoman
  • 1 scheutje zoetstof
  • 250 ml kippenbouillon van 1/2 blokje
  • olie om te bakken Ik gebruik zonnebloem olie
  • 1-2 tl arrowroot of bindmiddel

Instructies

  • Zorg dat alle groenten en kip van te voren (grof) gesneden zijn, dan is het gerecht zo klaar.
  • Maak de bouillon en voeg daar de sojasaus en de zoetstof aan toe. Laat dit nog even staan.
  • Verwarm in de pan wat olie en bak hierin de kip gaar. Haal de kip uit de pan en bak de ui met de knoflook. Voeg dan ook de peen en paprika toe.
  • Na enkele minuten kan je ook de champignons en komkommer toevoegen. Laat dit verder bakken tot de groenten beetgaar zijn. Blij wel het geheel omscheppen.
  • Voeg dan de bouillon toe en laat de groenten verder garen in de bouillon.
    Klop de arrowroot los met een laagje water in een kopje en voeg dit bij de groenten en bouillon. Roer het goed door.
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!