Ken je dat, dat je ineens ergens ontzettende zin in hebt? Ik moest en zou iets met bietjes eten. En dat hebben we dus gedaan! Een simpele bietensalade. Ik heb mooi makkelijk gedaan en voorgekookte bietjes gekocht. (je weet wel, 3 of 4 bieten in een vacuümverpakking) Even in dunne plakjes snijden en klaar!

Omdat ik nog steeds koolhydraatarm eet, heb ik er een speklapje bij gegeten. De jongens wat aardappelbolletjes en een schnitzel. Zo kan je voor het hele gezin een maaltijd op tafel zetten en zelf lekker koolhydraatarm eten.

Quiche met biet

Ik heb nog bietjes over, daar ga ik van de week kleine quiches mee maken. Dat lijkt me ook super lekker, maar daar moet je nog heel even op wachten. Ik denk dat het recept vrijdag wel online staat.

Print

Bietensalade

Ingredienten:

  • 500 gr Bietjes voorgekookt
  • 1 Avocado
  • Feta kaas (witte kaas)
  • Walnootjes
  • Pijnboompitjes
  • Rucola melange sla
  • Mayo
  • Balsamico azijn

Instructies:

  1. Snijd de bietjes in dunne plakjes en leg deze op de borden. Daarop leg je wat sla.

  2. Snijd de avocado in kleine stukjes en verdeel deze over de salade.

  3. Snijd de feta kaas in kleine blokjes of verkruimel het. Strooi er dan wat van  over de sla. Ook de walnootjes kan je er op leggen. 

  4. De pijnboompitjes kan je even roosteren in een pannetje en daarna over de sla strooien. 

  5. Meng wat mayonaise met een paar druppels balsamico azijn en verdun het met een klein scheutje water. Nu kan je wat dressing over de salade druppelen. 

    Eet smakelijk 🙂

(Visited 131 times, 1 visits today)