Lauwwarme Wortel courgette salade Koolhydraatarm

Door Jamilla

Wauw! Ik had nooit verwacht dat dit zo’n lekker combi zou zijn. De planning was om deze wortel courgette salade vanavond met een schnitzel te eten, maar ik was er nog niet helemaal van overtuigd of dit lekker was. Dus wat doe je dan, ik heb er een lunch van gemaakt. (En ja, vanavond eet ik het gewoon weer) Ik baal er eigenlijk een beetje van dat ik niet wat meer heb gemaakt. Gelukkig weet ik dat het vanavond weer op mijn bordje ligt.

Ik heb regenboog peen gebruikt, wat het extra kleurrijk maakt. Tenminste dat dacht ik, maar de paarse wortel geeft zoveel kleur af, dat alles wel paars lijkt. Geeft niet, de smaak is er niet minder om! Maar je kan natuurlijk ook gewone wortel of peen gebruiken, net zo makkelijk én lekker.

De wortel heb ik door mijn raspje gehaald voor sliertjes. Maar dat was niet echt een succes, beter kan je het raspen met een gewone rasp. Maar goed, daar hoef je je zelf echt niet druk om te maken. Dit recept is hartstikke simpel!

Koolhydraatarme balsamico azijn?

Ohja, ik heb balsamico azijn gebruikt, niet helemaal volgende de koolhydraatarme richtlijnen, (29khd per 100ml). Maar daar ik er echt maar een paar drupjes van heb gebruikt heb ik besloten dat dit best kon. Sabine kwam met een goede tip om een mengsel van sojasaus, azijn en zoetstof te gebruiken. Dat moest ik natuurlijk ook even uitproberen en met succes hoor!

Lauw warme wortel courgette salade

Ingrediënten
  

 • 1 Courgette
 • 500 gr Wortels/peen
 • Fetakaas (witte salade kaas)
 • Walnoten
 • Balsamico azijn
 • Boter of olie om te bakken
 • zouter/peper naar smaak

Instructies
 

 • Rasp de courgette en wortel is dunne reepjes. 
 • Doe wat boter in de pan en bak de wortel en courgette ongeveer 4-5 minuutjes. Het mag best nog wat knapperig zijn als je dat lekker vind.
  Voeg eventueel wat zout en/of peper toe.
 • Verdeel de groenten over de borden en verkruimel wat fetakaas er over heen. Ook de walnoten verkruimel je er wat overheen. 
 • Als laatste maak je het af met de balsamico azijn. Eet smakelijk! 

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!