Sperzieboon rolletjes met gehakt

Door Jamilla

Vraag me niet hoe ik op het idee ben gekomen, maar deze sperzieboon rolletjes met gehakt zijn zeker gelukt!

Ik ben alleen vergeten om de sperziebonen te wegen. Maar er gaan ongeveer 6/7 boontjes per rolletje. Dus even tellen als je sperziebonen koopt 😂 ik denk dat ik zeker wel 400 gram heb gebruikt. (Sorry als ik er naast zit)

Ik heb 10 rolletjes gemaakt, daar hebben we er 8 van opgegeten. Ik heb 4 gegeten. Reken op ongeveer 4 per persoon. Misschien 3 als je een aardappels bij serveert. (Voor degene aan tafel die niet kha eten)


De overige rolletjes bewaar ik en eet ik morgen als lunch. Lekker makkelijk!

Wat heb je nodig?

  • 10 plakjes ham
  • +/- 70 sperziebonen / 400 gram
  • 400 gram gehakt
  • Kuipje kruidenroomkaas
  • Geraspte kaas
  • Zout/peper
  • Nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de sperziebonen beet gaar. Strooi er wat zout en nootmuskaat op. Laat het iets afkoelen.

Leg de plakjes Ham neer en leg er ongeveer 6 of 7 sperziebonen op. Kneed met je hand een rolletje gehakt zo breed als de Ham. Smeer als laatste wat kruidenroomkaas op de sperziebonen en rol dicht. Leg het rolletje in een oven schaal.

Strooi er wat geraspte kaas over en bak het af in de oven in ongeveer 20 minuten op 200 graden.

Eet smakelijk!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!